4 oktober: dierendag

4 oktober: dierendag

4 oktober was dierendag. en ik wou al meer dan een jaar een leuke actie hiervoor doen: een paar (huis)-dieren tekeningen maken en weggeven.
kwa voorbereiding had ik geen idee. het jaar ervoor ook niet, waardoor het dus niet doorging. daarom besloot ik uiteindelijk rond een uur of 8 s'ochtends gewoon de post te uploaden, te delen in een paar groepen en dan na het naar school brengen van de kids klaar te gaan zitten voor een dagje tekenen.
Het was namelijk de bedoeling gewoon een dag lang te schetsen.

20 schetsen lijkt misschien veel, maar een echte schets is in 10 minuten klaar, dus ik zag het probleem niet.
Rond kwart over 9 ging ik op mijn werkplek zitten en wachtte tot de eerste aanmelding.

en wachtte, en wachtte....

om 11 uur werd ik nerveus. er waren nog steeds geen aanmeldingen. ik had al in ongeveer elke groep die relevant was gedeeld en nu zat ik gewoon te wachten om te kunnen tekenen? misschien wou niemand een tekening van zijn huisdier? maar dat kon ik mij niet voorstellen. vonden mensen mijn voorbeeld niet mooi? ik kan toch goed tekenen... eh. denk ik 😉 ik maakte voor 10 euro ook nog maar een promotie van het artikel. en 6 minuten later kwam er eindelijk een reactie!

yippie! ik eindelijk lekker aan het werk. het werd geen schets; meer een hele tekening. ik had toch maar 1 reactie, dus ik kon er als ik wou de hele dag over doen.
Toen ik op 90% was besloot ik dat de tekening beter kon drogen, om er morgen verder mee te gaan. ik keek op de site en er waren een paar mensen bij gekomen. yay! ik zou mijn dag toch nog wel vol krijgen...

Dus ik begon aan deze twee tekeningen in tandem. dit werke erg prettig. ik kon een deel van de een laten drogen, en dan aan de ander verder. zo kon ik veel meer aquarel gebruiken. toen ik bij deze 2 over de helft was, checkte ik nog eens mijn post....
er was iets gebeurd.

Ik vroeg mensen snel om te stoppen met posten. In totaal zat ik nu al over de 40 aanvragen! aan de ene kant leuk natuurlijk, maar zoveel kon ik nooit maken! Ik besloot een paar extra te maken dan de originele 20, en ging snel aan het werk.
natuurlijk wou ik de uitwerking net zo mooi houden als de eerste paar. en uiteindelijk werden de tekeningen dus echt uitgewerkte tekeningen in plaats van de beoogde schetsen. Gelukkig ging het allemaal een stuk sneller omdat ik aan een paar tekeningen tegelijk kon werken.

Ongeveer 2 weken hard werken later was ik klaar:Oef! Sommige mensen hebben aangegeven het origineel te willen. in ruil voor een donatie aan hun eigen gekozen dierendoel. Mooi toch? En ze hangen ook mooi heb ik al gezien:


PS: Als je zelf nog een tekening als deze wilt, ik hoop er nog een kleine serie te maken voor december. Door een stel tegelijk te doen kan ik de prijs rond de 50 euro houden. Natuurlijk mogen de mensen die ik deze keer heb ik moeten teleurstellen eerst.

bekijk hier ook de instagram formats:

2 Responses

  1. Super initiatief.. Ik was te laat hellaas. Maar wat zijn ze mooi geworden..!! Fijn dat er nog mensen zijn die iets voor elkaar doen. Gewoon omdat dat dat leuk is..!!

    9 november 2017
    Beantwoorden

Leave a comment