Agnes swart: over mij en mijn tekeningen

Agnes swart: over mij en mijn tekeningen

ik heb altijd veel getekend, en met veel plezier.
het eerste stuk waar ik echt trots op was, was deze tekening hierboven van onze Asimov. hij was kort daarvoor op hoge leeftijd overleden.
ik was 10, en het was echt mijn kat.

Tijdens mijn tijd op het VWO volgde ik extra lessen tekenen. een keer per week had onze tekenleraar een vrije tekenmiddag, en ik was er natuurlijk altijd bij.
Ergens op de gangen van het Barlaeus heb ik ook een wandschildering mogen maken.. allemaal paarden. 10 jaar geleden was hij er nog 🙂

Toen ik ging studeren, koos ik ervoor een technische natuurkunde studie te doen. om het uit te houden ging ik daarnaast heel veel cursussen doen. vooral op het gebied van kunst; zoals bijvoorbeeld etstechnieken. In de collegebanken zal ik ook altijd de tekenen.
Het resultaat was niet best; ik raakte de draad van de stof kwijt. En om de verloren tijd in te halen moest ik echt stoppen met tekenen en opletten. Dit lukte redelijk enkele maanden, maar ik werd er doodongelukkig van.

Dus ging ik het jaar daarop naar Beeldende Vorming van de AhK.

na 4 jaar was ik afgestudeerd; ik nam een bijbaantje in het onderwijs en maakte mijn eigen werk. ik raakte steeds meer gefascineerd met verhalen vertellen.

ik oefende met manga stijlen, en ging een paar jaar later weer studeren. ik wou animatie leren. dit keer ging ik naar hilversum; 2d animatie. met wat 3d ernaast.

maar natuurlijk bleef ik elke dag tekenen. want dat had ik geleerd op de academie; als je goed wou worden in tekenen moest je het altijd blijven doen.

naar dierportretten verkoop (t0t 30 november)

No Comments Yet.

Leave a comment