De Call to Action

De Call to Action

dit artikel is onderdeel van: tien-stappen-om-te-doorlopen-voordat-je-een-animatie-laat-maken/
(onderdeel2, call to action)

Het klinkt gek, maar toch wordt deze geregeld vergeten bij een animatie video.
En dat zou eigenlijk niet moeten kunnen; zelfs als het eerste doel informatie verstrekken is, zal men in een bedrijfsvideo toch naar een website oi willen verwijzen waar er meer informatie te verkrijgen is.
De call to action is de actie die jij wilt dat jouw doelgroep onderneemt na het kijken van de video, om te zorgen dat jouw conversiedoel wordt bereikt.
Conversiedoel is een term die beschrijft wat het doel van de animatievideo is, met betrekking tot kijkers naar klanten. In het beste geval staat het conversiedoel en de cta die hieruit volgt centraal aan de ontwikkeling van de animatie.
Script, visuele keuzes en ook snelheid, geluid en meer zullen rekening moeten houden met deze CTA.
Een makkelijke te behalen doel voor animatievideo is lead generation. De bezoeker wordt om contact informatie gevraagd in ruil voor bijvoorbeeld een ebook.
De cta dient simpel gehouden te worden en onmiddellijk uitgevoerd te kunnen worden. Er zal dus een stuk inhoudt achter de animatie video moet zijn, dat goed aansluit en makkelijk uit te voeren is. Zelfs na een goede, motiverende animatie video zullen problemen als pagina’s die niet laden of error messages bij het invullen van een email adres een online gebruiker het snel laten opgeven.
(link naar onderdeel1: doel en strategie)

No Comments Yet.

Leave a comment